سید عباس موسوی در واکنش به اتهامزنی وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص انفجار نفتکشها در دریای عمان اظهار داشت: مسئولیت تامین امنیت تنگه هرمز، بر عهده جمهوری اسلامی ایران است و نشان دادیم که در سریعترین زمان ممکن به کمک ملوانان کشتیهای دچار سانحه رفتیم و آنها را نجات دادیم.
به گزارش آفتابنیوز به نقل از اداره دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه، وی افزود: ظاهراً برای آقای پمپئو و سایر دولتمردان آمریکایی متهم کردن ایران در حادثه مشکوک و تاسفبار برای نفتکشها راحتترین و سادهانگارانهترین کار است. در حالیکه نخستوزیر ژاپن برای کاهش تنشها، با نفر اول جمهوری اسلامی ایران در حال دیدار است کدام دستهای پنهان بدنبال اثرگذاری بر این تلاشها در منطقه است و چه کسانی از آن سود میبرند؟!
وی عنوان کرد: آقای پمپئو! این تشکیک نه تنها شوخی و خندهدار نیست بلکه نگرانکننده و هشدارآمیز است.
ظریف: ادعاهای آمریکا علیه ایران بر اساس طرح تخریبی گروه ب است
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران نیز بامداد جمعه در واکنش به ادعاهای مقامهای آمریکایی مبنی بر دخالت داشتن تهران در خصوص انفجار دو نفتکش در دریای عمان، گفت: ادعاهای بیاساس واشنگتن علیه تهران، نشان میدهد که گروه ب، "نقشه ب" را که همان دیپلماسی تخریب است، دنبال می کند.
ظریف که این سخنان را در صفحه رسمی اش در توئیتر انتشار داده، افزود: اینکه آمریکا بلافاصله اتهاماتی را علیه ایران مطرح کرد –بدون ارائه مدرک و شواهد حقیقی یا واقعی– فقط این موضوع را کاملاً روشن میکند که تیم ب (بولتون، بن زاید، بن سلمان و بنیامین نتانیاهو) طرح ب را در پیش گرفته است: دیپلماسی تخریب– شامل (اقدامات) آبه شینزو– و اینکه تروریسم اقتصادی علیه ایران را پنهان کند.
وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: من چند ماه پیش دقیقاً در خصوص این سناریو هشدار دادم؛ من پیشگو نیستم اما می دانم تفکر گروه ب از کجا سرچشمه می گیرد.
نگرانی دبیرکل سازمان ملل
حملات روز پنجشنبه، واکنشهای گسترده بینالمللی نیز به دنبال داشت و از جمله آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل آن را محکوم کرد. آقای گوترش گفت که منطقه تاب یک درگیری بزرگ را ندارد. دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار روشن شدن ماجرا شد.(جزئیات بیشتر)
ناوشکن ماسون آمریکا عازم خلیج فارس شد
همچنین ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا امروز (جمعه) با انتشار بیانیه ای از اعزام ناوشکن ماسون (USS Mason) به دریای عمان برای حفاظت از منافع آمریکا در منطقه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، فرماندهی مرکزی ایالات متحده اعلام کرد که ارتش این کشور، آماده دفاع از منافع آمریکا از جمله آزادی رشته عملیات دریایی است و واشنگتن هیچ علاقه ای به دخالت در جنگ جدید در خاورمیانه ندارد.
در همین ارتباط، آمریکا برای حفاظت از منافع خود در خلیج فارس اعلام کرد که ناوشکن ماسون برای کمک به تانکرهای آسیب دیده عازم دریای عمان است.
«ارل برون» سخنگوی نیروهای سنتکام آمریکا در کنفرانس خبری گفت: ایالات متحده و شرکای ما در منطقه، اقدامات لازم برای دفاع از خود و منافع ما انجام خواهند داد. حملات دیروز (پنجشنبه) تهدید روشن برای آزادی بین المللی ناوبری و آزادی تجارت به حساب می آید.
نشست بینتیجه شورای امنیت
همچنین شورای امنیت سازمان ملل متحد که به پیشنهاد آمریکا برای بررسی حادثه آتش سوزی نفتکش ها در دریای عمان تشکیل شد، بدون هیچ نتیجه ای پایان یافت.
منصور العتیبی نماینده کویت در سازمان ملل و رئیس دوره ای شورای امنیت در پایان این نشست که عصر پنجشنبه به صورت غیر علنی برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: در این نشست اطلاعات اولیه این حادثه بیان شد. در این خصوص هیچسند و شواهدی ارائه نشده و لازم است تحقیقات ادامه یابد.
رئیس دوره ای شورای امنیت درباره اینکه آیا ایران پشت این حادثه بوده است یا خیر هیچ پاسخی نداد و گفت نام هیچ کسی برده نشده است.
اما جاناتان کوهن سفیر آمریکا در سازمان ملل که با دست خالی از این نمایش ساختگی خارج شده بود با تکرار ادعای مایک پمپئو وزیر امورخارجه امریکا بدون ارائه هرگونه شواهد و حتی پاسخ به سوالات، ایران را در این ماجرا متهم کرد.
وی افزود آمریکا با ادامه کارزار فشار حداکثری ایران را به میز مذاکره خواهد آورد.
شبکه المیادین روز پنجشنبه از حمله به دو نفتکش بزرگ سنگاپوری و نروژی حامل نفت خام در دریای عمان خبر داد. این کشتیها در آبهای خلیج عمان دچار حادثه شدند و در پی آن انفجارها و آتش سوزیهایی در این دو نفتکش رخ داد.
این دومین بار ظرفش یک ماه گذشته است که نفتکشها در این منطقه با مشکلاتی روبهرو میشوند.
در پی اتفاقات روز پنجشنبه در خلیج فارس و دریای عمان، قیمت نفت دو و دو دهم درصد در بازارهای جهانی افزایش یافت.